Eksempel på Vurderingsskjema
Hva er et vurderingsskjema? På engelsk kalt rubrics.
Kort fortalt er det et skjema som du fyller ut på forhånd for å kunne vurdere det som studentene senere leverer inn. Studentene kan også bruke det, hvis de skal vurdere hverandre. Du kan tenke på det som en huskeliste eller sjekkliste for hvordan innleveringene skal vurderes.
Du kan hente opp, lage nye og administrere eksisterende vurderingsskjema fra to posisjoner:
- Fra verktøylinjen i Læringsmål
- Fra en oppgaveside i Oppgåver.
- Gå til Oppgåver. Klikk på en oppgavetittel. Og der ser du inngangen '+ Vurderingsskjema' rett under oppgavens datolinje.
- Du finner grovt sett det samme om du går den ene eller andre veien, men litt forskjell er det.
- Og du må uansett innom oppgaveside-varianten for å knytte sammen skjema og oppgave.
- For mange vil det være OK å gå rett på sak og lage skjemaet på oppgavesiden.
- Kriterier laget direkte i skjemaet og kriterium hentet fra læringsmål oppfører seg litt forskjellig i bruk.
Viktig:
- Gjør skjemaet klart til bruk og kryss av for hvordan skjemaet skal brukes før oppgaven blir tilgjengelig for studentene.
- Det er kjekt for studentene om skjemaets innhold og utseende ikke endrer seg etter at de først har sett det
Når du er på oppgavesiden, har du en del oppgavespesifikke valg under skjemaet og funksjon for å søke etter eksisterende skjema.
På oppgavesiden
Går du inn på '+Vurderingsskjema' kan du selvsagt bygge opp et nytt skjema. men du har også muligheten 'Finn eit vurderingsskjema'. Denne lar deg velge mellom alle skjema tilhørende alle emner som du er medlem. Bare emner som har vurderingsskjema vises i panelet.
Du kan velge et hvilket som helst skjema og du kan redigere/tilpasse skjemaet til den nye konteksten.
Selve skjemakonstruksjonverktøyet ser likt ut om du starter fra oppgaven eller fra Læringsmål.
+ mellom vurderingskolonner lar deg legge til en ny kolonne. Du kan lage så mange kolonner som du trenger. Du vil ha mange nok til å gi tilstrekkelig finstilt tilbakemelding i forhold til kriteriet, men ikke så mange at garnet blir for finmasket. Bruk blyantikonene om du vil redigere i en rute
'+Kriterium' lager en ny linje og lar deg lage et nytt kriterium som ikke er basert på et læringsmål. Det er et sånt kriterium du ser på bildene over.
Finn læringsmål lager en ny linje og lar deg bruke et av emnets eksisterende læringsmål som kriterium. Det er et slikt kriterium du ser på bildet under.
Målskiven forteller at dette er et kriterium som er hentet fra Læringsmål. Mestringsterskelen er 3 poeng og maksimal poengsum er 5. Her er ingen blyantikon for redigering så endringer må gjøres i Læringsmål. Du kan fjerne kriteriet fra skjemaet.
Engelsk tekst indikerer at punktet er kommet til eller at originalteksten er endret etter siste oversettelsesrunde.